Auto

Ultima variantă a taxei auto 2011. Ministrul Mediului: "Avem nevoie de bani"

10.11.2010, 11:15 174

"Avem nevoie de mai mulţi bani la Fondul de Mediu, pentru căavem nevoie de investiţii verzi". Aşa a explicat ieri ministrulMediului majorarea, din 2011, a taxelor auto, scrie Gândul. De anul viitor, vor fi taxate şi autovehiculele Euro 5,iar taxa pentru autovehiculele nonEuro - Euro 4 va creşte cuprocente de până la 50%.

Guvernul va da o lovitură dură comerţului cu maşini second-hand,punându-i, în acelaşi timp, la cheltuială suplimentară şi pe ceicare vor opta pentru maşini noi, dacă va aproba proiectul privindtaxa pentru poluarea auto în anul 2011, propus de MinisterulMediului. Ministrul Laszlo Borbely a anunţat, ieri, că, în urmaunor consultări "la mai multe niveluri", propune introducerea taxeide înmatriculare auto şi pentru maşinile Euro 5, precum şi noiniveluri de tarifare, semnificativ majorate, pentru autovehiculelenonEuro - Euro 4. Citiţi mai multe despre taxa auto pe 2011 pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO