Auto

„Uberul chinezesc”, Didi Chuxing, se aliază cu Taxify, cel mai mare duşman al companiei americane, în mai multe ţări, inclusiv în România

„Uberul chinezesc”, Didi Chuxing, se aliază cu...

Autor: Anca Olteanu

01.08.2017, 16:25 547

Compania chineză va colabora şi va investi în firma europeană Taxify pentru a se extinde pe mai multe pieţe, printre care România, Ungaria, Africa de Sud, Nigeria şi Kenya.

Cele două companii au transmis, într-o declaraţie comună, că Didi va sprijini creşterea companiei Taxify şi o va ajuta să devină cea mai populară opţiune de transport în Europa şi Africa. Cele două companii nu au menţionat suma care ar urma să fie investită.

Didi, cunoscută ca Uber din China sau „Uberul chinezesc”, este evaluată la 50 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai valoroase companii private de tehnologie, după Uber, care valorează 66 de miliarde de dolari.

„Taxify va utiliza parteneriatul pentru a-şi consolida poziţia pe pieţele principale din Europa şi Africa”, a precizat, în comunicatul transmis, Markus Villig, fondator şi director executiv al Taxify.

Didi oferă servicii de ride-sharing pentru mai mult de 400 de milioane de utilizatori, potrivit companiei. Didi a achiziţionat Uber China în august 2016.

Taxify, rivala companiei Uber, este operată de o companie din Estonia înfiinţată în 2013, care are 2,5 milioane de utilizatori în 18 ţări din Europa şi Africa. Aplicaţia Taxify a fost lansată în România în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO