Auto

Uber România, despre modificarea legii taximetriei: Vom continua să operăm ca până acum

Uber România, despre modificarea legii taximetriei: Vom...

Autor: Alina Botezatu

29.03.2019, 13:00 194

Reprezentanţii Uber România au anunţat, vineri, că nu schimbă nimic, ca urmare a faptului că în şedinţa de vineri Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă (OUG) care modifică Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

„Ordonanţa de azi nu schimbă cu nimic lucrurile pentru Uber în România - vom continua să operăm ca până acum. Mai mult, Guvernul şi-a exprimat clar intenţia de a reglementa sectorul de ridesharing printr-o ordonanţă separată, în săptămânile următoare. Apreciem angajamentul Guvernului de a grăbi adoptarea unei legislaţii moderne pentru a răspunde nevoilor pasagerilor şi şoferilor din România”, au declarat Oficialii Uber România, vineri.

Ordonanţa de urgenţă care ar putea afecta serviciile de ridesharing intră în vigoare după 60 de zile de la adoptarea sa, timp în care Guvernul a spus că intenţionează să treacă o altă OUG pentru a reglementa sectorul de ridesharing.

Ordonanţa de azi nu produce efecte şi nu schimbă nimic pentru Uber sau pentru şoferii parteneri - serviciul să continua să funcţioneze ca până acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO