Auto

Uber primeşte de la Londra o licenţă valabilă două luni, cu noi condiţii de siguranţă a pasagerilor

Uber primeşte de la Londra o licenţă valabilă două...

Autor: Teona Tomoiaga

24.09.2019, 13:55 104

Uber a primit, marţi, o licenţă de operare de două luni în Londra, eşuând să obţină un termen de cinci ani în lupta sa cu autoritatea de reglementare care, anterior, a revocat dreptul de funcţionare a companiei în oraşul londonez, relatează Reuters.

TfL - autoritatea de transport din Londra – a respins, în 2017, cererea de reînnoire a licenţei companiei din Sillicon Valley, argumentând că Uber nu este potrivită pentru o astfel de licenţă din cauza scandalurilor continue în care este implicată.

Transport for London a declarat că noua licenţă valabilă două luni vine cu „noi condiţii pentru a asigura siguranţa pasagerilor” şi a cerut mai multe detalii de la companie. Uber a spus că va colabora cu autoritatea de reglementare şi va oferi toate informaţiile suplimentare.

„Vom continua să ascultăm, să învăţăm şi să îmbunătăţim pentru a oferi cel mai bun serviciu, în timp ce vom fi un partener de încredere pentru Londra”, a spus Jamie Heywood, directorul regional regional Uber pentru Europa de Nord şi de Est, potrivit sursei citate.

În 2018, un judecător a reacordat licenţa companiei, aceasta fiind una de probă, de 15 luni, care expiră în 25 septembrie, după ce aceasta a adus mai multe modificări modelului său de afaceri în Londra, cea mai importantă piaţă pentru Uber.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO