Auto

Uber dă în judecată primăria oraşului New York pentru că a impus o limită temporară a numărului de maşini ce pot intra în piaţă şi vrea să o instaureze permanent

Uber dă în judecată primăria oraşului New York...

Autor: Alex Ciutacu

02.03.2019, 08:00 274

Uber dă în judecată oraşul New York din cauza unei limite temporare impuse de autorităţi asupra numărului de licenţe noi ce pot fi emise pentru companiile de ridehailing, potrivit CNN.

Autorităţile au impus temporar limita pentur a decongestiona traficul, însă oficialii companiei acuză autorităţile că vor să stabilească permanent această limaită.

În cadrul plângerii formulate de Uber la Curtea Supremă a statului New York, Uber cere oraşului să îndepărteze plafonul pentru a continua să adauge licenţe noi pe străzile oraşului, în conformitate cu cererea.

În luna august, autorităţile au aprobat un pachet de legi care vrea să limiteze numărul de maşini de ride-sharing care activeaqză pe străzile oraşului, şi le-a cerut companiilor precum Uber şi Lyft să plătească un anumit salariu minim şoferilor.

Această plafonare trebuia iniţial să dureze doar un an pentru a reduce congestionarea traficului, însă Uber acuză primăria că nu ia în calcul şi celelalte motive pentru starea agravată a traficului.

Uber susţine că primarul Bill de Blasio vrea să facă transforme această plafonare într-una permanentă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO