Auto

Uber, Clever şi Bolt solicită urgentarea reglementării activităţii de ridesharing

Uber, Clever şi Bolt solicită urgentarea reglementării...

Autor: Cristina Bellu

13.06.2019, 12:31 146

Coaliţia pentru Economie Digitală, organizatie independentă care reprezintă principalele companii de ride sharing şi e-hailing din Romania, Uber, Clever şi Bolt, solicită guvernului urgentarea procedurii de adoptare a ordonanţei de urgenţă care reglementează activitatea privind transportul alternativ cu maşină şi şofer.

„Mai sunt doar două şedinţe de guvern în care această ordonanţă, promisă cu aproape trei luni în urmă, poate fi adoptată şi înregistrată în Parlament înainte ca acesta să intre în vacanţă. Situaţia este critică atât pentru şoferii colaboratori ai platformelor noastre cât mai ales pentru utilizatorii care găsesc din ce în ce mai greu maşini prin intermediul aplicaţiilor. Mai puţin de jumătate dintre şoferii celor trei aplicaţii sunt pe traseu - acest lucru face ca timpul de aşteptare să fie foarte mare, iar cursele mult mai scumpe. Solicităm urgentarea procedurii de adoptare a Ordonanţei de urgenţă care ne-a fost promisă încă din 29 martie”, spune Cătălin Codreanu, preşedintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală.

Peste 2,5 milioane de români sunt utilizatori ai acestor platforme şi peste 20.000 au o sursă de venit din prestarea acestor servicii.

„În continuare utilizatorii celor trei aplicaţii întâmpină probleme în a găsi o maşină disponibilă. Timpii de aşteptare sunt foarte mari comparativ cu o zi normală. Sunt situaţii în care se aşteaptă chiar şi de trei ori mai mult comparativ cu timpii de aşteptare dinainte de 16 mai - data intrării în vigoare a modificărilor la legea taximetriei”, spun reprezentanţii coaliţiei.

La nivelul Parlamentului European un nou regulament dedicat economiei digitale, inclusiv platformelor de transport alternativ, a fost adoptat şi urmează să fie publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. În 25 de ţări europene aceste servicii sunt deja reglementate sau în curs de reglementare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO