Auto

Tranzacţie istorică pentru România: Simion Apreutese, un antreprenor român care deţine transportatorul International Alexander din Arad, a cumpărat operaţiunile din Cehia şi România ale Brandl, un producător german de componente auto cu istorie de 50 de ani

Pentru transportatorul International Alexander din Arad, fondat de Simion Apreutese,  aceasta este a doua achiziţie recentă, după ce a preluat transportatorul de marfă Vio Transgrup din judeţul Dâmboviţa, business controlat de antreprenorul Viorel Angelescu.

Compania de transport de marfă şi logistică International Ale­xan­der din Arad, fondată în 2003 de antreprenorul Simion Apreu­tese, a cumpărat ope­ra­ţiu­nile din România şi Cehia ale Brandl, un business de familie din Germania înfiinţat în 1970, care furnizează de 50 de ani pie­se pentru giganţii indus­triei auto precum Mer­cedes, BMW, Audi, Volks­wagen, Porsche, Lambor­ghini şi, mai recent, Dacia.

Achiziţia marchează una dintre puţinele mutări făcute de antreprenorii locali pentru a se extinde în afara ţării, oamenii de afaceri români ancorându-şi mai degrabă businessul în „portul“ România.

„Recent, se discuta la o conferinţă pe te­ma investiţiilor româneşti în afara ţării des­pre apetitul evident al antreprenorilor din ţările Europei Centrale pentru investiţii în Europa de Est şi despre relativa reţinere a antrepre­norilor noştri de a se aventura în afara ţării. Iată însă că am depăşit această barieră“, spune George Mucibabici, preşe­dintele De­loitte România, în cadrul unui edi­torial publicat în ediţia din acest an a anua­ru­lui ZF Top 1.000 cele mai mari companii.

Citiţi integral opinia lui George Mucibabici, preşedintele Deloitte România, „Schimbarea de mentalitate, episodul 2: Antreprenorul român, investitor în industria vest-europeană“, în ediţia din acest an a anuarului ZF TOP 1.000 CELE MAI MARI COMPANII şi pe www.zf.ro.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.