Auto

Transportatorul rutier de persoane Atlassib din Sibiu suspendă cursele internaţionale

Transportatorul rutier de persoane Atlassib din Sibiu...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.03.2020, 18:15 277

Atlassib, unul dintre cei mai mari transportatori rutieri de persoane, suspendă cursele internaţionale. Măsura vine în contextul în care majoritatea statelor din Uniunea Europeană a decis să reinstituie controalele la graniţă şi să restricţioneze accesul cetăţenilor străini.

„În momentul de faţă, datorită închiderii graniţelor Ungariei, şi la indicaţiile autorităţilor, suntem nevoiţi să suspendăm serviciul de transport internaţional de persoane, pentru toate ţările deservite până acum. Tuturor pasagerilor cu bilete cumpărate, care aşteptau plecarea în perioada următoare, le este garantată reprogramarea biletelor, pentru o dată ulterioară”, se arată într-un anunţ al companiei de transport. Compania menţine momentan livrarea de colete spre şi dinspre Germania.

Atlassib, companie controlată de familia Carabulea, a avut în 2018 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 89,7 milioane de lei, o pierdere netă de 5,3 milioane de lei şi un număr mediu de 436 de salariaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Pe piaţa de transport rutier internaţional de persoane Atlassib concurează cu Eurolines, CDI Transport Intern şi Internaţional şi Tabita Tour.

Anual, peste 320 de milioane de călătorii cu transportul rutier se înregistrează pe ru­tele interne şi inter­na­ţio­nale, conform ultimelor date.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO