Auto

Trafic intens pe Valea Prahovei şi pe litoral. Coloane de maşini în mai multe zone

Trafic intens pe Valea Prahovei şi pe litoral. Coloane...

Autor: Andreea Tobias

21.07.2019, 12:34 86

Traficul rutier este aglomerat pe DN 1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, deoarece foarte mulţi turişti se întorc de la munte. Poliţiştii recomandă folosirea rutei alternative DN1A. Şi în Eforie Nord s-au format coloane de maşini.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, din cauza numărului mare de maşini care merg dinspre staţiunile montane către Capitală, se circulă intens pe DN 1 Valea Prahovei, între Predeal şi Buşteni, precum şi în localitatea Comarnic.

Pe sensul de mers către munte valorile de trafic sunt ridicate în staţiunea Buşteni, pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare:

- dinspre Braşov: DN 1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti;
- din zona Bran - Moieciu: DN 73 - DN 72A - DN 71 - DN 7, respectiv traseul Braşov - Valea Mare-Pravăţ - Stoenesti - Targovişte - Bâldana - Bucureşti sau DN 73 - A1, pe ruta Braşov - Piteşti - Bucureşti.

De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi pe litoralul Mării Negre, în Eforie Nord, judeţul Constanţa, unde s-au format coloane de maşini pe ambele sensuri de mers ale DN 39, respectiv în Agigea, pe direcţia Eforie - Constanţa.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie, dând dovadă de disciplină în trafic, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să manifeste o conduită preventivă la volan, păstrând distanţa de siguranţă dintre autovehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO