Auto

Toyota lansează noul Yaris. Vedeţi aici cum arată primul hibrid de clasă mică al niponilor

Toyota lansează noul Yaris. Vezi aici cum arată primul hibrid de clasă mică al niponilor

Toyota lansează noul Yaris

Autor: Bogdan Alecu

19.06.2011, 17:55 1434

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din această toamnă,Toyota va lansa noua generaţie a Yaris modelul de clasă mică alconstructorului nipon, care pentru prima dată va fi disponibilinclusiv într-o versiune hibridă, care va dispune şi de un motorelectric. Noul model va fi prezentat static la mijlocul luniiiulie, urmând ca în toamnă să aibă loc şi primele testeoficiale.

Designul noului Yaris preia o serie de elemente de la Prius şiAuris, cele mai evidente modificări fiind aduse la nivelul părţiifrontale. La interior japonezii au optat acum pentru un panou debord amplasat în spatele volanului şi nu central ca la modelulactual în timp ce partea centrală a planşei aminteşte de UrbanCruiser.

Gama propulsoarelor va fi alcătuită din două motorizări pebenzină de 1,0 şi 1,33 litri VVT-i şi un diesel de 1,4 litri D-4D.Este deja confirmată şi o variantă hibridă, care va fi lansată lajumătatea anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO