Auto

Totul sau nimic: Nemţii de la Volkswagen vor ca 2 din 3 vehicule vândute în Europa în 2030 să fie electrice

Totul sau nimic: Nemţii de la Volkswagen vor ca 2 din 3...

Autor: Alex Ciutacu

05.03.2021, 12:18 259

Nemţii de la Volkswagen plănuiesc ca din totalul vehiculelor pe care le vor vinde în Europa în 2030 sub brandul Volkswagen un procent de 70% să fie reprezentat de vehicule electrice, a anunţat compania, vineri, reliefând o accelerare a tranziţiei către vechiule mai „verzi”, potrivit Reuters.

Ţinta de 70% este una ambiţioasă, în contextul în care până acum ţinta a fost setată la 35%. Al doilea cel mai mare producător auto pune ambiţia sub umbrela unei strategii care se numeşte „Accelerate”.

„Cu Accelerate vom mări viteza cu care mergem pe drumul nostru spre un viitor digital”, a declarat Ralf Brandstaetter, care conduce brandul Volkswagen.

În China şi în SUA, ponderea vehiculelor electrice vândute ar trebui să ajungă la 50% din total până în 2030, a anunţat compania, ceea ce înseamnă că gigantul se ia la trântă cu Tesla.

„Dintre toţi marii producători, Volkswagen are cea mai bună şansă de a câştiga această cursă. În timp ce concurenţii sunt încă în mijlocul transformării electrice, noi facem deja paşi mari în direcţia transformării digitale”, a adăugat Brandstaetter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO