Auto

Topul companiilor aeriene cu cei mai mulţi pasageri pe Otopeni: Tarom pierde poziţia de lider în faţa Wizz Air

Cei mai mulţi pasageri care au tranzitat aeroportul Otopeni au călătorit pe ruta Bucureşti - Londra - Bucureşti.

Cei mai mulţi pasageri care au tranzitat aeroportul Otopeni au călătorit pe ruta Bucureşti - Londra - Bucureşti.

Autor: Mădălina Panaete

05.04.2017, 00:08 2429

Aeroportul Otopeni, principala poartă aeriană de intrare în ţară, a ajuns anul trecut la un trafic de aproape 11 milioane de pasageri, în creştere cu 18% faţă de anul precedent.

Compania aeriană low-cost Wizz Air, liderul pieţei locale, a trecut anul trecut pe primul loc ca în clasamentul celor mai mari operatori aerieni în funcţie de numărul de pasageri transportaţi din şi spre aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, arată datele de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), cea care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei.

Reprezentanţii companiei nu oferă însă informaţii privind numărul de pasageri pe fiecare operator aerian în parte.

Astfel, Wizz Air din Ungaria a depăşit compania de stat Tarom pe cel mai mai aeroport din ţară, după ce în 2011 a întrecut opera­torul român şi în clasamentul general.

Tarom a pierdut anul trecut şi poziţia a doua în topul celor mai mari companii aeriene după numărul de pasageri transportaţi pe rutele din şi spre România, în faţa Blue Air. Wizz Air a transportat anul trecut 5,5 mi­lioane de pasageri în total din şi spre România, în timp ce Tarom a avut doar 2,41 milioane de clienţi. Blue Air a transportat aproape 3,6 milioane de oameni în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO