Auto

Ţiriac îşi fuzionează dealerii auto

24.08.2010, 23:57 56

Miliardarul Ion Ţiriac a demarat o campanie de reorganizare adiviziei de retail auto ŢiriacAuto, în urma căreia o parte dintredealerii regionali au fost integraţi în cel mai mare centru devânzare al companiei din Capitală, în prima operaţiune de acest gendin cadrul grupului.
Astfel, Casa Auto Bucureşti, care comercializează mărcileMercedes-Benz, Chrysler, Jeep şi Dodge, cu un business de 41,5 mil.euro în 2009, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, afuzionat prin absorbţie cu alţi trei dealeri, din Bucureşti, Oradeaşi Piteşti.
"Decizia de preluare prin absorbţie a trei dintre dealerii noştriauto de către Casa Auto Bucureşti face parte din strategia ŢiriacHoldings de eficientizare administrativă a reţelei noastrenaţionale de distribuţie şi service ŢiriacAuto", a declaratCristina Munteanu, directorul de comunicare al ŢiriacHoldings.
Cei trei dealeri integraţi în Casa Auto, care comercializează cincidin cele nouă mărci vândute în cadrul Ţiriac Auto, au avut în 2009afaceri cumulate de 17 mil. euro, 114 angajaţi şi pierderi cumulatede 2,3 mil. euro, potrivit Registrului Comerţului.
Ţiriac este de departe cel mai mare jucător de retail din auto,rulând în ultimul deceniu aproape 5 mld. euro. Divizia auto vindeîn România mărcile Ford, Mercedes-Benz, Hyundai, Mitsubishi,Jaguar, Land Rover, Chrysler, Jeep şi Dodge în 65 de showroomuri lanivel naţional. Decizia de consolidare a businessului vine la maibine de un an de când Ţiriac Holdings a demarat campania derebranding a dealerilor sub umbrela ŢiriacAuto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO