Auto

Taximetriştii câştigă: Tribunalul Specializat Cluj a interzis activitatea Uber în Cluj

Taximetriştii câştigă: Tribunalul Specializat Cluj a...

Autor: Vasile Magradean

28.06.2018, 14:31 646

”Practicile de concurenţă neloială” desfăşurate de Uber, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, au fost interzise în Cluj-Napoca. Decizia Tribunalului Specializat Cluj nu este definitivă.

Potrivit hotărârii Tribunalului Specializat Cluj adoptată miercuri, decizia va trebui publicată de Uber într-un ziar de largă circulaţie.

„Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC Uber Systems România SRL şi Rasier Operations B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtelor. Obligă pârâtele la plata în favoarea intervenienţilor a sumei de 60 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare”, se arată în documentul citat.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei de Monitorizare Taxi Transilvania, care a deschis în 2016 un proces împotriva Uber la Cluj-Napoca, transmis, joi, după precizările făcute în speţa Uber la nivel european prin decizia de la finalul anului 2017 a CJUE, „iată că şi instanţele de judecată din România califică activitatea realizată de Uber ca fiind aceea a unui transportator care realizează activităţi de transport fără deţinerea de autorizaţii legale în acest sens”.

Oficialii companiei Uber se declară dezamăgiţi de decizia Tribunalului Specializat Cluj, de interzicere a activităţii în Cluj-Napoca, şi anunţă că vor depune apel, precizând, totodată, că vor continua dialogul cu autorităţile şi vor face paşi proactivi către un model licenţiat.

Potrivit unui comunicat al Uber România transmis, joi, corespondentului MEDIAFAX, este nevoie ca serviciile precum Uber să fie reglementate.

”Sute de mii de oameni din România se bazează pe Uber pentru drumurile lor zilnice şi mii de şoferi câştigă un venit suplimentar prin parteneriatul cu noi. Suntem foarte dezamăgiţi de această decizie şi vom face apel. Aşa cum a declarat şi noul nostru CEO, Dara, este nevoie ca serviciile precum Uber să fie reglementate. Prin urmare, vom continua dialogul cu autorităţile, iar între timp facem paşi proactivi către un model licenţiat”, arată oficialii Uber România în documentul citat.

Uber a intrat pe piaţa din Cluj-Napoca în august 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO