Auto

Taxa de primă înmatriculare ar putea fi înlocuită de o taxă generală de poluare

Taxa de primă înmatriculare ar putea fi înlocuită de o taxă generală de poluare

Autor: Ovidiu Vanghele

05.07.2011, 20:13 2115

Guvernul va lua o decizie privind recent anunţata variantă ataxei auto în următoarele două săptămâni, însă în comitetulinterministerial a apărut o nouă idee, aceea a introducerii uneitaxe generale de poluare pentru toate autoturismele, a anunţat,marţi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

"Eu rămân la ideea de a introduce o taxă de poluare cu ocaziaînmatriculării maşinii în România, dar, în comitetulinterministerial, am discutat şi despre o altă variantă: aceea aintroducerii, pe viitor, a unei taxe generale de poluare, o taxăanuală care să înlocuiască taxa de primă înmatriculare", a spusministrul Mediului.

Borbely a refuzat să dea detalii suplimentare despre propunere,evitând să spună cui a aparţinut ea şi de când ar urma săînlocuiască actuala taxă de poluare plătită la înmatriculare.

Proiectul de lege privind noua taxă auto prevedea, în formaredactată în 17 iunie, ca taxa să fie redusă cu circa 30% de la 1iulie 2011, dată de la care să înceapă şi procedurile de restituirea unei diferenţe de bani către proprietarii de maşini dejaînmatriculate în ţară.

Documentul a fost însă refăcut prin eliminarea datei de 1 iulie2011, fără să fie avansat un alt termen, astfel că momentul la carear urma să fie introdusă taxa auto redusă cu 30% şi să înceapărestituirea banilor a devenit incert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO