Auto

Tatăl monovolumelor europene, Renault Espace, s-a transformat în crossover

Tatăl monovolumelor europene, Renault Espace, s-a...

Autor: ProMotor

03.10.2014, 11:18 1240

A cincea generaţie a monovolumului european Renault Espace a fost prezentată în premieră mondială la Salonul Auto Paris 2014, iar eu am fost acolo să-l văd şi să-l ating.

La prima vedere, noul Espace pare foarte masiv, dar această impresie este datorată în mare parte jantelor imense (maşinile expuse la standul Renault aveau jante de 19 inci!). După am trecut cu privirea de roţile neobişnuit de mari pentru acest tip de maşină, am ajuns la concluzia că monovolumul francezilor chiar arată bine.

E un fel de Renault Captur (în faţă) combinat cu un Renault Scenix XMOD umflat cu pompa. Dar nu e chiar atât de simplu, fiindcă interiorul are elemente nemaivăzute până acum la un model de serie Renault - cum ar fi canalul median care se continuă pe consola centrală şi cadranele de bord cu un ecran digital care joacă rolul turometrului (printre altele).

Totodată, pe consola centrală tronează un ecran tactil destul de mare ca dimensiuni, pe care rulează cea mai nouă generaţie a sistemului multimedia de la Renault. Mai mult, joystick-ul fragil şi prea sensibil folosit la modelele cu R-Link a dispărut, iar în locul lui a apărut un selector rotund mai mare şi mult mai simplu de folosit.

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO