Auto

TAROM vrea să „atace” segmentul de business din România prin achiziţionarea unei aeronave destinate unui segment exclusivist

TAROM vrea să „atace” segmentul de business din...

Autor: Alina Botezatu

14.12.2018, 16:44 1049

Reprezentanţii TAROM - Compania Naţională de Transporturi Aeriene a României - au declarat, vineri, că vor să introducă în flotă o aeronavă de mici dimensiuni, pe care pot să o închirieze segmentului de business, dar nu ştiu când se va întâmpla acest lucru. 

„TAROM se află într-un moment de prospecţie şi de construcţie a unui plan de business în jurul unei aeronave care poate fi destinată unui segment exclusivist din piaţă, un segment de business (n.red. - respectiv căruia să îi fie închiriată). Este prematur să discutăm despre momentul în care această aeronavă ar putea intra în flota companiei. În momentul de faţă, subliniem, TAROM nu are deschisă o procedură de achiziţie în acest sens”, au declarat, vineri, reprezentanţii acestei companii.

Flota TAROM cuprinde 25 de aeronave, dintre care cea mai mică are 48 de locuri şi cea mai mare are 189 de locuri, iar una medie este de 100-120 de locuri.

Spre deosebire de acestea, o aeronavă de lux are aproximativ 20-30 de locuri şi dotări precum tapiţerie specială şi servicii personalizate.

Compania naţională operează peste 60 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.

Înfiinţată în 1954, TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Aceasta este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 şi a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010, o alianţă aeriană globală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO