Auto

SUV-ul Puma a dus uzina Ford de la Craiova la 6.200 de angajaţi

Cristian Prichea, directorul general al Ford România

Cristian Prichea, directorul general al Ford România

Autor: Bogdan Alecu

13.11.2019, 07:00 2312

Ford România a ajuns la un total de 6.200 de salariaţi în cadrul uzinei auto de la Craiova în toamna acestui an, după programul de recrutări prin care a angajat 1.700 de noi muncitori. Planul de recrutări a avut loc în condiţiile în care americanii au lansat luna trecută în pro­ducţie SUV-ul Puma care este produs la Craiova alături de EcoSport. Mai mult, producţia celor două modele este în plan pe termen lung, mai ales în condiţiile în care peste doi ani este aşteptată lansarea celei de-a doua generaţii a lui EcoSport.

Ieri Ford România a comunicat oficial preţurile lui Puma pentru România, moment în care şi dealerii pot înregistra comenzi, pentru ca din ianuarie să demareze livrările către clienţi. „Cumulat, Ford EcoSport şi Puma vor înregistra vânzări în 2020 în România de circa 4.500 - 5.000 de unităţi, dintre care aproximativ 2.500 de unităţi din modelul Puma şi 2.000 - 2.500 din modelul EcoSport. Cele do­uă modele nu se vor canibaliza, ci com­pleta, în con­di­ţiile în care EcoSPort mizează pe latura practică şi func­ţio­nală, iar Puma pe eleganţă“, a spus Cristian Prichea, directorul general al Ford România.

Preţul de pornire pentru Ford Puma în versiunea Titanium este de 16.500 de euro cu TVA pentru 1,0 EcoBoost 125 CP şi 17.000 de euro pentru versiunea hibridă. Dacia Duster în versiune Connected by Orange, cu motorul pe ben­zină de 1,33 litri130 CP şi tracţiune fa­ţă are un preţ de 17.310 euro cu TVA (luând în calcul oferta în derulare), însă modelul Dacia nu dispune de sis­temele de siguranţă prezente pe Puma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO