Auto

Subvenţiile pentru maşini electrice fac Renault-urile gratuite în Germania

Subvenţiile pentru maşini electrice fac Renault-urile...

Autor: Bogdan Cojocaru

16.07.2020, 00:00 358

Cumpărătorii de maşini din Europa pot acum să pună mâna pe un autovehicul electric nou la preţuri mai mici decât cele obişnuite pentru un contract de telefonie mobilă.

Mulţumită subvenţiilor generoase recente, unele maşini sunt chiar gratuite, scrie Bloomberg.

Cumpărătorii s-au adunat la showroomuri virtuale în Germania şi Franţa - cele mai mari două pieţe de maşini pentru pasageri din Europa - după ce guvernele naţionale au majorat subvenţiile pentru vehicule electrice pentru a stimula cererea.

Subvenţiile de achiziţionare sunt acum printre cele mai generoase din lume.

Sprijinul acordat de stat permite Autohaus Koenig, un lanţ de dealeri cu peste 50 de locaţii în Germania, să facă publicitate unui contract de leasing pentru Renault Zoe electric care este acoperit în întregime de subvenţii.

În cele 20 de zile de la publicarea ofertei online, aproximativ 3.000 de persoane s-au arătat interesate şi aproximativ 300 au semnat contracte.

„Dacă am avea mai mult personal de vânzări, am fi vândut şi mai mult“, a spus Wolfgang Huber, şeful vânzărilor de maşini electrice pentru dealerul din Berlin, care a publicat o postare pe Facebook prin care le-a cerut clienţilor să aibă răbdare.

„Ne aşteptam la o creştere a vânzărilor cu ajutorul subvenţiilor, dar realitatea chiar ne-a lovit.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO