Auto

Stroe: Infrastructura, o băşcălie naţională; autostrada Piteşti-Sibiu nu este doar pentru Dacia. Eu aş desfiinţa CNADNR

Stroe: Infrastructura, o băşcălie naţională;...

Autor: Andrei Mazurchievici

20.01.2016, 15:42 2614

"Infrastructura este o batjocură, este o băşcălie naţională. Dacă până acum câtva timp îmi exprimam neîncrederea că vestita autostradă Piteşti-Sibiu, care nu este a Daciei, este a României, va fi finalizată în 2020, astăzi nu mai cred nici că va fi finalizată în 2025. Este inadmisibil ce se întâmplă, ca o ţară să fie tratată cu atâta indiferenţă, în condiţiile în care 85% din finanţare este asigurată prin fonduri ale Uniunii Europene. Eu aş face o licitaţie, aş alege un prestator care să facă şi studiul de fezabilitate, dar şi proiectarea", a spus Stroe.

Constantin Stroe a afirmat că în ciuda banilor disponibili de la Uniunea Europeană pentru autostrada Piteşti - Sibiu, reprezentanţii CNADNR nu au făcut nici măcar măsurătorile necesare pentru construirea acesteia.

"Nu au făcut măsurători, nu au făcut un calcul să vadă ce fonduri uriaşe pierde România ca urmare a lipsei acestei autostrăzi. Am stat de vorbă cu cei de la CNADNR. Eu aş desfiinţa-o pur şi simplu. Pentru România este foarte important să existe un departament în răspunderea directă a primului ministru şi condus de profesionişti", a completat Stroe.

Constantin Stroe, care este şi membru în Consiliul Director al APIA, este de părere că Programul Prima Maşină ar ajuta la reînnoirea parcului auto din România.

"Nu ne bazăm atât de mult pe piaţa internă, trebuie să fim realişti. Importurile de maşini second hand vor continua, determinate de puterea de cumpărare slabă a românilor, dar şi de o lipsă de cultură. Programul Prima Maşină s-a născut ca o mare speranţă şi a murit înainte de a i se face o probă. Sperăm să fie reanimat, pentru că ar fi un adaos la Programul Rabla", a adăugat Stroe.

La începutul lunii decembrie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, declara că lucrările la autostrada Piteşti - Sibiu ar putea începe în ianuarie 2017, în condiţiile în care licitaţiile ar putea avea loc în vara acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO