Auto

Strategie de HR la fabrica din Sibiu a grupului Continental:„Angajaţii au posibilitatea să lucreze, prin rotaţie, numai în schimburile de după-amiază şi de noapte sau numai în schimbul de weekend “

3.500 de angajaţi are grupul German la Sibiu dintr-un total de peste 18.000 de salariaţi în România

3.500 de angajaţi are grupul German la Sibiu dintr-un total de peste 18.000 de salariaţi în România

Autor: Mihaela Pascari

14.08.2017, 00:06 1630

„Piaţa actuală poate fi privită ca un motiv de teamă din cauza competiţiei pentru forţa de muncă“.

Pentru a atrage şi a menţine angajaţii din producţie, Continental Automotive Systems Sibiu, una dintre cele mai mari trei fabrici pe care grupul german Continental le deţine pe piaţa locală, a pus în a­pli­care un proiect în care sala­riaţii beneficiază de contracte „spe­ciale“ dacă nu pot să lucreze în patru schimburi.

„Angajaţii au posibilitatea să lucreze numai în schimbul de după-amiază şi de noapte, prin rotaţie sau numai în schimbul de weekend. Credem că această flexibilitate este necesară într-o companie a cărei producţie funcţionează în flux continuu“, a spus Lăcrămioara Dărăban, head of HR în cadrul Continental Automotive Systems Sibiu.

În fabrica de componente electronice şi centrul de cercetare şi dezvoltare de la Sibiu lucrează în acest moment aproximativ 3.500 de angajaţi, dintre care 1.000 de ingineri în centrul de cercetare dezvoltare şi circa 2500 de angajaţi în aria de producţie.

„În acest moment, Continental recrutează operatori atât din Sibiu, cât şi din localităţile din jurul oraşului, pe o rază de 50 de kilometri. Piaţa actuală poate fi privită ca un motiv de teamă din cauza competiţiei pentru forţa de muncă“, a mai spus Lăcrămioara Dărăban.

 În contextul în care grupul şi-a extins bazinul de recrutare până la 50 km în jurul Sibiului, şi rutele autobuzelor care transportă angajaţii au fost extinse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO