Auto

Ştefan Radu Oprea, ministrul mediului de afaceri: Am iniţiat noi discuţii cu Volkswagen pentru uzina auto. România oferă mai multe situri unde pot construi o uzină şi avem suficientă forţă de muncă

Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat

Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat

Autor: Bogdan Alecu

15.10.2019, 14:26 2436

Guvernul României a iniţiat deja o nouă discuţie cu Volkswagen pentru a-I convinge pe nemţi să construiască pe plan local o nouă uzină, în contextul în care Grupul VW a anunţat azi că amână anunţul unei investiţii în Turcia.

"Am iniţiat noi discuţii cu Grupul Volkswagen azi-dimineaţă. România are un raport tehnic foarte bun în acest moment şi nu avem problema cu forţa de muncă. Am realizat studii şi există mai multe posibile situri unde pot construi o uzină şi să dispună de infrastructura necesară şi forţă de muncă", a declarat Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat. El astăzi se află la Salonul Auto Bucureşti unde participă la evenimentul "Şcoala profesională în sistem dual în domeniul auto", precum şi la lansarea proiectului “Bursa SAB a locurilor de muncă din domeniul auto”.

El a subliniat că România, fiind membru UE se raportează la legislaţia europeană în materie de ajutor de stat, şi îi este greu să concureze cu un stat non-UE care nu are astfel de limitări. Pe de altă parte, România este una dintre cele mai stabile ţări est-europene şi este membră UE.

Discuţiile cu privire la uzina VW au revenit în contextul în care Volkswagen Group a amânat decizia finală de a construi o uzină auto în Turcia, potrivit Automotive News Europe pe fondul operaţiunilor militare ale turcilor în Siria. Cancelarul german Angela Merkel declara duminică faptul că i-a transmis preşedintelui turc Tayyp Erdogan că ofensiva militară trebuie oprită. Mai mult, deja mai multe state europene au anunţat sancţiuni la adresa Turciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO