Auto

Staţie de încărcare gratuită pentru vehicule electrice în parcarea CJ Prahova, donată de Ducati Energia România

Staţie de încărcare gratuită pentru vehicule...

Autor: Daniel Lazar

22.10.2019, 16:40 178

De marţi, 22 octombrie, prahovenii pot încărca gratuit maşinile cu propulsie electrică sau hibrid, la cele două prize instalate în parcarea Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care a achiziţionat prin Programul Rabla Plus şi un vehicul electric.

Staţia rapidă de încărcare pentru vehicule electrice poate alimenta două vehicule electrice simultan şi, în funcţie de autoturism, poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute, folosind alimentarea prin curent continuu. Pentru cealaltă linie de curent alternativ, durata medie este de 3 ore.

Staţia a fost donată Consiliului Judeţean Prahova de Ducati Energia România, firmă ce activează în Parcul Industrial Ploieşti şi care face parte din grupul italian Ducati Energia, cu sediul la Bologna. Compania produce în fabrica de la Ploieşti 10.000 de contoare inteligente pe zi, a căror destinaţie este piaţa Uniunii Europene. Printre clienţii din România se numără şi Enel Muntenia, Enel Dobrogea şi Enel Banat. Compania are 600 de salariaţi în România (350 în fabrica de la Buşteni, prima deschisă de grup în ţară, în anul 2002, şi 250 de salariaţi în unitatea de productie de la Ploieşti). În anul 2017, Ducati Energia România a avut o cifră de afaceri de 125 de milioane de euro, iar în 2018 a ajuns la 140 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO