Auto

Ce spun reprezentanţii asigurătorilor despre falimentul City Insurance. COTAR: Noi am tras nenumărate semnale de alarmă, care au fost ignorate. City va mai încasa peste 35 mil. euro în următoarele 2 săptămâni, de la brokeri. În ce buzunare intră banii?

Ce spun reprezentanţii asigurătorilor despre falimentul...

Autor: Mircea Nica

19.09.2021, 16:31 712

COTAR, representant al transportatorilor autorizaţi din România, susţine că a avertizat de nenumărate ori cu privire la prăbuşirea pieţei RCA din cauza lipsei de supraveghere, avertismente care au fost ignorate, au transmis representanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transporatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

“Asiguratorul va mai încasa peste 35 de milioane de euro, în următoarele 2 săptămâni, de la brokeri.  În ce buzunare se vor duce banii? După Astra, Carpatica şi Certasig, a dat faliment şi City Insurance, aşa cum noi am anunţat, în ultimii doi ani şi jumătate. Dar nimeni nu vorbeşte despre banii care vor intra în continuare în conturile asiguratorului, de la brokeri, care fac plata la 15 zile. Din calculele noastre, City Insurance va mai primi în conturi 35-40 de milioane de euro, bani pe care ar putea să-i plătească celor care trebuie să primească despăgubiri“, susţin representanţii COTAR.

Vineri, ASF a anunţat intrarea iminentă în faliment a asigurătorului City Insurace, liderul pieţei locale de asigurări. Compania intră în faliment pentru că nu are fondurile necesare cerute de ASF pentru a continua să funcţioneze şi să acopere daunele pe care trebuie să le plătească clienţilor.

City Insurance avea afaceri de aprope 500 mil. euro, şi o cotă de piaţă de 45% pe piaţa RCA

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO