Auto

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Au fost depuse cinci oferte pentru construcţia ultimului lot fără constructor al Autostrăzii Transilvania

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Au fost...

Autor: Mediafax

01.03.2023, 17:44 4835

Au fost depuse cinci oferte pentru construcţia secţiunii Chiribiş-Biharia a Autostrăzii Transilvania, anunţă Sorin Grindeanu.

Pentru proiectarea şi execuţia celor peste 28 de kilometri ai acestei secţiuni au depus oferte constructori şi Asocieri de constructori din România, Ungaria, Turcia şi Austria.

Contractul are o valoare de 877,77 milioane de lei (fără TVA) şi prevede maxim 24 de luni pentru proiectare şi execuţie (6 luni proiectare, 18 luni execuţie).

Finanţarea acestui contract este asigurată prin Programul Transport (fonduri europene nerambursabile).

Anul trecut, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania, anunţa ministrul Transporturilor.

"CNAIR a reziliat astăzi contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania! A fost nevoie de această măsură ca urmare a blocajului generat de constructor care nu a reuşit nici până acum să predea un Proiect Tehnic conform. Contractul a fost semnat în anul 2020, iar construcţia ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârşitul acestui an (2022). CNAIR va relansa acest contract în cel mai scurt timp", scria, în primăvara anului trecut, Grindeanu pe pagina de Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO