Auto

Situaţia şantierelor de pe autostrăzi din România la finalul lunii mai

Situaţia şantierelor de pe autostrăzi din România la...

Autor: Andreea Neferu

30.05.2015, 09:11 2405

Cei aproape 200 de kilometri de autostrăzi care se află în lucru în prezent în România şi care costă circa 5 mi­liarde de lei au avansat în medie în ulti­mele două luni cu 7%, arată o ana­liză a ZF pe baza datelor transmise de CNADNR.

Ritmul de construire este mai mic decât în lunile similare ale anilor ante­riori, când în general şantierele de auto­străzi înaintau cu 5-7% pe lună, deci în medie cu 10-14% la fiecare do­uă luni.

Autostrada pe care lucrările au mers ceva mai bine este Sebeş - Turda, unde pe toate cele patru loturi con­struc­ţiile au înaintat considerabil. Lotul al patrulea al tron­so­nului Sebeş - Turda, spre exem­plu, avea spre finalul lu­nii mar­tie un sta­diu de exe­cuţie de 9,8%, iar în prezent este con­struit în proporţie de 33,4%, termenul de finalizare fiind primul tri­mestru al anului viitor, potrivit datelor CNADNR. Stadiul fizic al lotului al patrulea de pe Sebeş - Turda a avansat de la 7,7% în martie la 16% în luna mai.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO