Auto

Sistem nou pentru plata parcării cu o aplicaţie pe telefon, implementat în staţiunea Mamaia

Sistem nou pentru plata parcării cu o aplicaţie pe...

Autor: Cătălin Legănel

07.04.2019, 11:31 466

Un sistem nou pentru plata parcării, cu ajutorul unei aplicaţii pe telefonul mobil, va fi implementat, din această lună, în staţiunea Mamaia. Aplicaţia va arăta şi o hartă cu zonele în care sunt disponibile parcările prin SMS.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, aplicaţia „Constanta Parching” este disponibilă deja şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi AppStore. Odată descărcată, va arăta pe telefonul mobil o hartă cu zonele în care sunt disponibile parcările prin SMS: Blue Area pentru oraşul Constanţa, Green Area pentru staţiunea Mamaia şi Red Area pentru Mamaia Nord.

„Aplicaţia Constanta Parking reprezintă o metodă simplă şi eficientă pentru plata rapidă şi uşoară a parcării. Prin intermediul aplicaţiei se poate achita şi cu ajutorul cardului bancar, iar cu 5 minute înainte de expirarea timpului, utilizatorii sunt avertizaţi printr-un mesaj”, spun sursele citate.

Taxarea se va face prin SMS, la numărul 7475, iar în funcţie de zona în care se face parcarea şi de intervalul dorit, conţinutul SMS-ului va fi diferit.

Noul sistem de plată a parcării prin SMS, Constanţa Parching, va fi implementat începând cu data de 15 aprilie şi va înlocui astfel sistemul existent, TPARK. Cele două aplicaţii vor funcţiona însă în paralel până pe data de 1 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO