Auto

SIAB bate saloanele auto de la Istanbul si Budapesta

SIAB bate saloanele auto de la Istanbul si Budapesta
05.10.2007, 18:56 26

Organizatorii Salonului International Auto Bucuresti (SIAB) asteapta la editia din acest an peste 300.000 de vizitatori, dintre care 75.000 vor veni din afara Bucurestiului si aproximativ 1.000 din strainatate. SIAB devine astfel un eveniment de anvergura internationala. Potrivit organizatorilor, SIAB se incadreaza in "liga" secunda a saloanelor europene, depasind evenimentele similare organizate la Istanbul si Budapesta. Cele mai mari saloane auto din lume sunt cele de la Geneva, Frankfurt si Paris. La editia de anul acesta a SIAB sunt expuse peste 250 de automobile, dintre care 50 reprezinta noutati pe piata locala. Printre cele mai importante lansari se numara modelele BMW M3, Mazda2 si Mazda6 si Renault Laguna, Dacia Logan Pick-up si Hyundai i30. Pe segmentul premium, cele mai atractive standuri sunt cele ale Radacini Motors, noul importator al marcilor Cadillac, Hummer si Chevrolet Corvette, precum si cel al Porsche Romania, unde sunt prezentate mai multe modele Bentley si Lamborghini. Potrivit organizatorilor, in dimineata deschiderii salonului au fost acreditati 1.100 de ziaristi, dintre care 20 din afara tarii. "Pozitionarea SIAB in apropierea Aeroportului Otopeni si a drumului national Bucuresti-Ploiesti, una dintre cele mai importante rute din Romania, va facilita cresterea numarului vizitatorilor straini si din provincie", a declarat Thierry Hesse, presedintele AMC Promotion, compania organizatoare a SIAB.
Noua locatie din Otopeni a contribuit la cresterea costurilor pentru organizarea evenimentului, afirma organizatorii, acestea fiind cu pana la 50% mai mari in comparatie cu salonul auto organizat la Romaero Baneasa, in urma cu doi ani.

Vezi suplimentul ZF - SIAB

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO