Auto

Seres: Ford ramane in cursa pentru Daewoo Craiova

31.07.2006, 18:56 20

Ministrul economiei, Codrut Seres, a declarat la intoarcerea din Statele Unite, ca oficialii Ford si-au exprimat in continuare interesul pentru preluarea fabricii Daewoo Craiova.
Ministrul a precizat ca Guvernul este interesat de asigurarea unei competitii corecte si transparente in ceea ce priveste privatizarea uzinei de automobile de la Craiova, in care si-au exprimat interesul si General Motors si Honda.
Seres declara in 12 iulie ca statul roman va scoate la privatizare compania de automobile Daewoo Craiova in perioada imediat urmatoare semnarii contractului de preluare a pa-chetului de 51% din actiunile societatii de la partea coreeana.
O delegatie romana a fost prezenta in Coreea de Sud in perioada 19-21 iunie pentru a debloca negocierile cu reprezentantii Daewoo Motor Co. Ltd (DWMC) privind preluarea pachetului de 51% din actiunile Daewoo Automobile Craiova de catre statul roman.
Ministrul de resort a precizat ca tranzactia vizeaza atat preluarea pachetului majoritar de actiuni, de 51 mil. dolari, cat si a creantelor, de circa 500 mil. dolari.
Daewoo Motor detine un pachet de 51% din actiunile producatorului auto din Craiova, iar diferenta de 49% din capitalul social apartine Automobile Craiova, la care statul controleaza 72,4% din actiuni.
Directorul diviziei europene a Ford Motor, John Fleming, declara in 19 iulie ca Ford nu a luat inca o decizie privind lansarea unei oferte de preluare a pachetului majoritar de actiuni la Daewoo Craiova.
Seres a mai declarat ca Bell Helicopter si-a manifestat interesul pentru preluarea uneia dintre uzinele romanesti de avioane, o echipa tehnica a firmei americane urmand sa soseasca in Romania saptamana viitoare, pentru a vizita uzinele IAR Ghimbav, Romaero Baneasa si Avioane Craiova.
Codrut Seres a facut parte din delegatia care l-a insotit pe presedintele Traian Basescu in vizita oficiala in SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO