Auto

Schimbări de management la Ford România: Josephine Payne preia funcţia de preşedinte şi devine prima femeie care va conduce operaţiunile de producţie ale Ford în România. Ian Pearson se retrage din activitatea profesională

Josephine Payne va prelua funcţia de Preşedinte Ford România şi Director General al fabricii Ford Craiova, începând cu 1 aprilie 2021. Josephine Payne îl va înlocui pe Ian Pearson, care se va retrage din activitatea profesională, începând cu 1 mai 2021, după 31 de ani petrecuţi în cadrul Ford Motor Company.

Ian Pearson a condus fabrica Ford Craiova începând cu 1 martie 2018. Primul său rol la fabrica din Craiova l-a avut, însă, în 2011, atunci când a fost numit în funcţia de Director al Uzinei de Producţie Motoare.

În timpul mandatului său în Secţia de Motoare, Ian şi echipa sa au fost responsabili cu lansarea multipremiatului motor EcoBoost de 1.0L.

“Craiova va ocupa mereu un loc special în inima mea. Am petrecut aici, cumulat, aproape 6 ani alături de o echipă minunată şi sunt foarte mândru de ceea ce am realizat împreună. Sunt recunoscător că am avut şansa de a lansa, împreună cu echipa Ford Craiova, modelul Puma, care nu este doar primul vehicul hybrid fabricat aici, dar şi cel mai tehnologizat model pe care l-a produs România vreodată”, a declarat Ian Pearson. 

Josephine Payne are peste 29 de ani de experienţă în domeniul producţiei şi ingineriei şi face parte din echipa Ford din 1991. În martie 2018, Josephine a venit în România de la Fabrica Dagenham din Marea Britanie şi a preluat aici conducerea Uzinei de Producţie Motoare din Craiova de la spaniolul Jaime Ortiz-Canavate.

Din septembrie 2020, Josephine a preluat funcţia de Assistant Plant Manager al Uzinei din Craiova, conducând echipa de producţie a vehiculelor din Craiova şi colaborând îndeaproape cu echipele Ford de la uzinele din Europa. Începând cu 1 aprilie, Dan Ghirisan care lucrează în prezent ca Launch Manager (Manager Lansare Produse) la Ford Craiova va fi numit Assistant Plant Manager, în locul lui Josephine Payne.

“Este o onoare pentru mine să preiau acest rol şi să continui ceea ce a început Ian. Este, de asemenea, un adevărat privilegiu să fiu prima femeie care va conduce opraţiunile fabricii din Craiova. Mă bucur că voi lucra în continuare cu echipa deosebită pe care o avem aici în România, oferind produse excelente tuturor clienţilor noştri din întreaga lume şi ajutând impreună la crearea unui viitor mai bun”, a declarat Josephine Payne.

Fabrica de la Craiova continuă să funcţioneze în trei schimburi atât pentru producţia de motoare, cât şi pentru producţia de vehicule.

Etichete: ford,functie,preluare

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.