Auto

Schimbări în industria auto: Gigantul Daimler anunţă că va face restructurări de 10.000 de posturi în toată lumea

Schimbări în industria auto: Gigantul Daimler anunţă...

Autor: Laura Albu, Mediafax

29.11.2019, 18:29 2308

Daimler, producătorul auto german care deţine Mercedes-Benz, a anunţat că va face restructurări de cel puţin 10.000 de locuri de muncă în toată lumea pentru a face trecerea la producţia de maşini electrice, transmite BBC.

Şeful departamentului de resurse umane al companiei, Wilfried Porth a declarat că joburile vor fi restructurate în cinci etape.

Mişcarea vine la o zi după ce rivalul audi a comunicat că va face tăieri de 9.500 de posturi din cele 61.000 existente în Germania, din motive asemănătoare.

Daimler a comunicat că industria auto trece prin una "dintre cele mai mari transformări din istorie".

"Dezvoltarea unui sistem de mobilitate CO2-neutral necesită mari investiţii, iar Daimler a anunţat la mijlocul lui noiembrie că va lansa un program prin care să intensifice competiţia, inovaţia şi investiţiile puternice. Din acest program face parte şi o restructurare a personalului care va aduce o reducere de costuri de 1,4 miliarde de euro până în 2022, de asemenea vom reduce şi poziţiile de management cu 10% ", a comunicat compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO