Auto

Scandalul continuă la Volkswagen: Trei mari directori ai constructorului auto german sunt acuzaţi de procurori că şi-au indus în eroare acţionarii în scandalul emisiilor

Scandalul continuă la Volkswagen: Trei mari directori ai...

Autor: Laura Albu, Mediafax

24.09.2019, 15:22 276

Procurorii acuză de manipularea pieţelor doi actuali directori şi un fost director ai Volkswagen, în contextul scandalului pe tema emisiilor motoarelor diesel, informează BBC.

CEO-ul Herbert Diess, preşedintele Hans Dieter Poetsch şi ex-CEO-ul Martin Winterkorn nu au informat investitorii suficient de devreme despre efectele scandalului, au spus procurorii germani.

Firma a admis că în 2015 a utilizat un software ilegal care înşela testele de emisii.

Volkswagen a spus că este sigură că acuzaţiile se vor dovedi fără temei.

Potrivit CNBC, acuzaţii nu au anunţat în mod intenţionat investitorii cu privire la impactul financiar al scandalului, arată procurorii din oraşul nordic Braunschweig din Germania.

Acuzaţiile procurorilor din Braunschweig fac parte dintr-un proces separat care verifică implicarea managerilor în scandal şi în modul în care scandalul a fost prezentat investitorilor.

Avocaţii lui Diess susţin că CEO-ul nu ar fi putut să prevadă urmările financiare ale scandalului.

Winterkorn şi-a dat demisia la doar câteva zile după ce scandalul a început. El le-a spus legiuitorilor germani la începutul lui 2017 că nu ar fi aflat mai devreme despre problemele legate de emisii.

Acţiunile Volkswagen au scăzut atunci în 2015 cu 37% în zilele imediat următoare izbucnirii scandalului.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO