Auto

Salonul Auto de la Frankfurt. Volkswagen anunţă revoluţia electrică: a pornit de la o foaie albă pentru a-l crea pe ID.3, un model ce dă startul lansării a 20 de automobile electrice în următorii cinci ani

Grupul Volkswagen a vândut anul trecut la nivel mondial 10,8 milioane de maşini, iar marca VW a livrat în 2018 6,24 de milioane de maşini.

Grupul Volkswagen a vândut anul trecut la nivel mondial 10,8 milioane de maşini, iar marca VW a livrat în 2018 6,24 de milioane de maşini.

Autor: Bogdan Alecu

11.09.2019, 08:53 1224

Ambiţia constructorului german este să ajungă la o producţie de un milion de maşini electrice.

Volkswagen ID.3, primul automobil electric conceput de la zero pentru a fi exclusiv propulsat pe baza bateriilor, este considerat de Grupul VW a fi cel de-al treilea model al brandului german care va revoluţiona industria auto, întocmai cum au făcut-o în trecut Broscuţa şi Golf.

Odată cu noua gamă ID, VW are în plan să lanseze 20 de noi automobile electrice în următorii cinci ani, interval în care să ajungă la o producţie anuală de 1 milion de maşini electrice. Spre comparaţie, grupul VW a vândut anul trecut la nivel mondial 10,8 milioane de maşini, iar marca VW a livrat în 2018 6,24 de milioane de maşini. În acest context, VW este responsabil de 1% din emisiile mondiale de dioxid de carbon, fiind cel mai mare constructor auto la nivel mondial. VW şi-a propus să reducă cu 50% emisiile de CO2 până în 2025 şi să devină „CO2 neutral“ până în 2050, adică întreg procesul de producţie, transport, utilizare şi încărcare a maşinilor să nu producă niciun gram de dioxid de carbon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO