Auto

Rută alternativă între Bistriţa-Năsăud şi Maramureş pentru ocolirea localităţii aflate în carantină

Rută alternativă între Bistriţa-Năsăud şi...

Autor: Laura Buciu

27.02.2021, 16:43 152

A fost stabilită o rută alternativă care va putea folosită timp de 14 zile, între judeţele Bistriţa-Nădăud şi Maramureş, după ce localitatea Ciceu-Giurgeşti a intrat, de sâmbătă, în carantină.

Poliţia Bistriţa-Năsăud a transmis, sâmbătă, că, în următoarele 14 zile, poliţiştii şi jandarmii vor acţiona, în sistem integrat, în filtre amplasate la intrarea în/ieşirea din localitatea carantinată Ciceu-Giurgeşti, cât şi prin verificări şi controale în interiorul acesteia.

Astfel, şoferii care se află în tranzit, spre sau dinspre judeţul Maramureş şi vor să se deplaseze pe relaţia Reteag - Ciceu-Giurgeşti – Negrileşti – Breaza – Suciu de Sus (judeţul Maramureş) pe Drumul Judeţean 170 au la dispoziţie un traseu alternativ, respectiv Drumul Judeţean 171, pe relaţia Uriu – Căianu Mic – Spermezeu – Târlişua – Suciu de Sus (judeţul Maramureş).

Scopul traseului alternativ este de a preveni şi de a limita răspândirea infecţiei cu noul coornavirus, precum şi fluidizarea traficului rutier.

Localitatea Ciceu-Giurgeşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde incidenţa cazurilor de Covid depăşeşte 10 la mia de locuitori, intră în carantină de sâmbătă dimineaţa, pentru 14 zile.

În localitate, este interzisă circulaţia persoanelor, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, a legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angator.

De asemenea, este interzisă organizarea de evenimente private, activitatea cu publicul a restaurantelor, teraselor, instituţiilor de spectacole, dar şi a firmelor din domeniul jocurilor de noroc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO