Auto

Rivalii industriei auto bat palma într-un nou parteneriat: BMW şi Daimler, producătorul Mercedes, vor colabora pentru dezvoltarea automobilelor autonome

Rivalii industriei auto bat palma într-un nou...

Autor: Iulian Tenchiu

06.07.2019, 08:00 743

BMW şi Daimler, producătorul Mercedes, au anunţat joi că vor colabora pentru a dezvolta tehnologia care stă la baza automobilelor autonome, scrie CNBC.

Aproximativ 1.200 de tehnicieni aparţinând ambelor companii vor colabora pentru a dezvolta tehnologia de self-driving. Echipa de ingineri va încerca să dezvolte sistemele de asistenţă auto pentru şoferi. Acestea sunt utilizate pentru conducerea autonomă a unei maşini pe autostrăzi, dar şi pentru parcarea autonomă a acesteia.

Cele două companii promit să aducă tehnologia la ceea ce specialiştii din industrie numesc SAE 4. Nivelul patru face referire la gradul de autonomie de care dispune automobilul. SAE este acronimul pentru Societatea Inginerilor de Automobile, iar aceasta determină nivelul de autonomie al autoturismului, pe o scară de la zero la cinci. Vehiculele de nivel patru pot interveni în procesul de conducere în cazul unui eşec al sistemului.

 „Sunt planificate discuţii suplimentare pentru ca prin cooperare să atingem un nivel ridicat de autonomie în zonele şi centrele urbane”, au afirmat cele două companii auto într-o declaraţie comună.

Daimler şi BMW au declarat că ţintesc anul 2024 ca dată-cheie pentru instalarea tehnologiei de self-driving în maşinile disponibile pentru publicul larg. Cele două companii auto susţin că această colaborare nu este un proiect exclusivist, iar producătorii şi firmele partenere se vor putea alătura.

Marţi, cele două companii s-au alăturat altor nouă firme, care elaborează un studiu despre riscurile pe care le presupun autoturismele autonome.

BMW a susţinut că scopul principal al studiului este de a demonstra ca un vehicul autonom este mai sigur decât cel controlat exclusiv de om. Alţi participanţi în cadrul acestui proiect au fost : Audi, Baidu, Continental, Fiat Chrysler, Here Technologies, Infineon, Intel, Volkswagen şi Aptiv.

Autorii şi experţii care participă la acest proiect vor prezenta principiile şi concluziile studiului la conferinţele industriei auto şi industriei tehnolgice care vor avea loc în următoarele luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO