Auto

Renault mută integral în Maroc producţia lui Sandero. Grupul a suspendat extinderea capacităţii de producţie la uzina de la Mioveni, care în 2020 trebuia să crească de la 350.000 la 406.000 de unităţi anual

Renault mută integral în Maroc producţia lui Sandero....

Autor: Bogdan Alecu

14.10.2020, 00:07 978

Dacia Sandero, modelul de clasă mică al construc­torului autohton, se va produce odată cu cea de-a treia generaţie integral în Maroc, la Casablanca şi Tanger, potrivit reprezentanţilor Dacia. Până acum, modelul era produs atât în Maroc cât şi la Mioveni.

În România însă, se va produce în continuare modelul Sandero Stepway, cel de top, al cărui preţ ar putea chiar trece în premieră de 15.000 de euro. În condiţiile în care producţia totală va rămâne la acelaşi volum, eliminarea unui model înseamnă redistribuirea capacităţii către celelalte, în special către Duster, SUV-ul care reprezintă peste 70% din volumul producţiei.

La nivelul primelor opt luni ale anului Sandero şi Logan MCV erau modelele cu cele mai mici valori de producţie, de 14.400, respectiv 6.100 de unităţi, în timp ce volumele erau realizate de Duster, cu 104.000, şi Logan cu 21.000.

Decizia vine la mai puţin de opt luni de când Renault a oprit investiţia de 100 mil. euro.

În luna februarie a acestui an Christophe Dridi, preşe­din­tele şi directorul general al Automobile Dacia, a anun­ţat faptul că planul grupului francez de a creşte capa­citatea de producţie la peste 400.000 de unităţi anual a fost pusă pe hold.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO