Auto

Renault lansează în toamnă un concept inspirat din Ford B-Max "de România" - GALERIE FOTO

Renault lansează în toamnă un concept inspirat din Ford B-Max "de România" - GALERIE FOTO

Renault lansează în toamnă un concept inspirat din Ford B-Max "de România"

Autor: Bogdan Alecu

08.07.2011, 14:04 822

Renault va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt dintoamna acestui an, conceptul Frendzy, un monovolum electric cu unmotor de 60 CP, baterie Li-Ion şi o viteză maximă de 130 km/h.

Designerii şi inginerii Renault au aplicat în cazul lui Frendzyaceeaşi soluţie ca şi Ford pentru B-Max - s-a eliminat montantulcentral pentru un acces mai facil în habitaclu, în timp ceportierele se deschid în direcţii opuse. Noul concept are 4,1 metrilungime, similar cu Clio III, modelul de clasă mică al francezilor.Pe partea exterioară a uşii glisante din dreapta este montat undisplay de 37 de inchi care serveşte la afişarea de mesaje inclusivreclame. În habitaclu, în afară de designul tipic secoului XXII, peplanşa de bord şi-a făcut apariţia o tabletă PlaybookBlackberry.

Pentru a evita pe cât posibil accidentele cauzate de lipsa unuizgomot al motorului, Renault a colaborat cu Institutul Francez deCercetare şi Coordonare Acustică pentru a crea sunete atât în afaracât şi în interiorul maşinii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO