Auto

Registrul Auto Român: şoferii care au anvelope promovate comercial drept ”all season” nu vor fi sancţionaţi în sezonul rece. Toate anvelopele marcate cu literele M şi S (însemnând noroi şi zăpadă) sunt acceptate

Registrul Auto Român: şoferii care au anvelope...

Autor: Roxana Rosu

11.10.2021, 13:57 1619

Registrul Auto Român contrazice informaţiile apărute recent conform cărora şoferii care au anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancţionaţi dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece.

”În media a fost preluat şi interpretat tendenţios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regăseşte pe site-ul instituţiei, fără a fi fost solicitat şi un punct de vedere al Registrului Auto Român. Prin urmare, ne vedem nevoiţi să facem următoarele precizări, pentru toţi clienţii noştri şi pentru publicul larg:
TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (însemnând noroi şi zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerinţele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia naţională rutieră”, se arată într-un comunicat al RAR.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei a fost introdusă prin Ordonanţa Guvernului nr.5/2011 de modificare şi completare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în 2006.

Regulile privind utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment.

”Atât timp cât posesorii de autovehicule respectă legislaţia în vigoare şi folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele marcate cu literele M şi S nu există sancţiuni”, a precizat Registrul Auto Român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO