Auto

Record de înmatriculări pe piaţa auto pentru Dacia Spring şi Tesla Model 3

Record de înmatriculări pe piaţa auto pentru Dacia...

Autor: Bogdan Alecu

02.11.2021, 00:07 4020

Dacia Spring şi Tesla Model 3 au fost automobilele electrice cu cele mai multe înmatriculări de auto­tu­risme noi în octombrie pe o piaţă au­to în cădere liberă din cauza întâr­zierii livrărilor.

Dacia Spring a înregistrat deja în­matricularea a 277 de unităţi, în con­di­ţiile în care la începutul lunii oc­tom­brie a ajuns în ţară primul lot de ma­şini.

„A ajuns în România primul lot de 1.600 de maşini Dacia Spring, iar anul acesta vor fi livrate circa 3.500 în Ro­mânia şi circa 10.000 la nivel euro­pean“, au declarat reprezentan­ţii Dacia.

Primul lot de maşini a fost livrat prin portul Koper din Slovenia către mai multe pieţe europene, dintre care şi România.

Primul automobil Dacia Spring a fost livrat la Craiova, de către repre­zentanţa locală, Redac Craiova.

În octombrie s-au înmatriculat 62 de unităţi din Tesla Model 3, sep­tem­brie fiind luna când s-au livrat pri­mele unităţi.

Înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat o scădere de 23% în oc­tombrie faţă de perioada simi­lară a anu­lui trecut, la un total de 9.600 de uni­tăţi, conform datelor Aso­ciaţiei Constructorilor de Automo­bile din Ro­mânia (ACAROM) pe baza da­te­lor DRPDIV.

Aceasta este cea de-a doua lună de scăderi din semestrul al doi­lea, după cea de 14% din septem­brie.

În 2021 au mai fost înregistrate scăderi în lunile ianuarie şi februarie, urmate de şase luni de creşteri.

La nivelul primelor zece luni ale acestui an piaţa a ajuns la 97.870 de unităţi, încă în creştere faţă de perioada similară din 2020 când s-au înmatriculat 97.124 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO