Auto

Răcaru, Blue Air: Nu am avut nicio cursă anulată, dar aşteptăm la un val de întârzieri în operare în a doua parte a zilei!

Răcaru, Blue Air: Nu am avut nicio cursă anulată, dar...

Autor: Mirabela Tiron

30.05.2017, 14:41 158

Gheorghe Răcaru, şeful companiei aeriene Blue Air, spune că greva controlorilor de trafic de la Romatsa nu a anulat nicio cursă operată de companie, doar un zbor înregistrând întârziere pe ruta Cluj Napoca- Liverpool.

“Ne aşteptăm la un val de întârzieri în a doua parte a zilei, sper să fie cât mai mici”, a spus Răcaru.

Greva controlorilor de trafic de la ROMATSA a fost suspendată temporar la 12.10 astăzi, însă dacă negocierile eşuează va fi reluată fără parcurgerea etapelor intermediare, susţinea Gabriel Tudorache, preşedintele sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian - ATSR.

Romatsa este regia autonomă de stat aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cu cel mai bine plătiţi angajaţi din economie, cu salarii nete de 21.000 de lei pe lună.

Rolul controlorilor de trafic aerian este acela de a supraveghea şi de a organiza deplasarea avioanelor în aer, la aterizare şi la sol, prin folosirea radarului şi a comunicaţiilor radio. Printre obligaţiile lor de serviciu se numără comunicarea prin radio cu piloţii, rezolvarea situaţiilor care apar în traficul aerian sau acordarea de permisiuni pentru decolare, aterizare sau zbor la anumite altitudini. Aceştia lucrează în aeroport, la turnul de control al traficului aerian

Controlorii de trafic aerian au fost în grevă pe 12 mai, timp de două ore, când traficul a fost afectat. Mai multe curse au avut întârzieri. Negocierile au continuat, sindicaliştii având circa 50 de solicitări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO