Auto

Rabla Plus: prima pentru maşinile electrice s-a dublat faţă de anul trecut

Rabla Plus: prima pentru maşinile electrice s-a dublat...

Autor: Simona Tatu

23.03.2017, 12:07 8981

Ministerul Mediului a anunţat că va acorda tichete în valoare de 10.000 de euro (aproximativ 44.000 de lei) pentru 1.000 de români care vor să îşi cumpere maşini electrice. Rabla Plus face parte din cele 11 măsuri care vor fi finanţate cu 840 de milioane de euro, printre aceste măsuri se numără şi programele Rabla şi Casa Verde.

Programul Rabla Plus face parte dintr-un plan de ac­ţiu­ne me­nit să reînnoiască parcul auto naţional care devine tot mai îm­bătrânit. Un alt obiectiv al programului este dimi­nua­rea nu­mărului de vehicule poluante, care reprezintă un real pe­ri­col pentru mediul înconjurător, dar şi pentru siguranţa rutieră.

Autoturismele BMW i3, Kia Soul, Mercedes-Benz Clasa B, Mitsubishi i-MiEV, Renault Zoe, VW e-Golf, VW e-Up! sunt printre modelele de maşini electrice care pot fi cumpărate prin programul Rabla Plus, iar preţurile acestora variază între 15.000 şi 40.000 de euro.

În ceea ce priveşte staţiile de încărcare pentru maşinile electrice, în România există în jur de 50 de astfel de staţii, jumătate fiind situate în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO