Auto

Proprietarul circuitului de motocros de la Ciolpani a cerut insolvenţa propriei firme

26.08.2010, 23:47 113

Compania Transconstruct Co. din Snagov, care activează îndomeniul transportului rutier de materiale de construcţii şi caredeţine circuitul de motocros de la Ciolpani, a cerut intrarea îninsolvenţă, după ce vânzările s-au prăbuşit cu 50%, de la un rulajde aproape 6 mil. euro în 2008.
"S-a ajuns în această situaţie pentru că a căzut piaţa. Anul trecutpierderea nu a fost decât de 300.000 de euro, dar cifra de afaceria scăzut cu peste 50%. La un moment dat se termină şi resursele. Amintrat în insolvenţă datorită penalităţilor care trebuie plătitecătre bugetul de stat", a declarat Ilie Răduţă, pro­prietarulTransconstruct Co. din Snagov.
Potrivit oficialilor A&A Consultants, companie nu­mităadministrator judiciar al Transconstruct, reor­ganizarea se varealiza conform unui plan stabilit care se va depune la începutullunii decembrie. ­"Încercăm să nu intrăm în faliment. Momentansuntem în reor­ganizare şi evităm să concediem personalul".
În ultimul an şi jumătate mai mult de 4.500 de com­panii detransport din piaţa locală şi-au închis busi­nessul, iar parcul deautovehicule rutiere înscris în cir­culaţie s-a redus cu 40.000 deunităţi, la 105.000 de ve­hicule potrivit statisticilor AutorităţiiRutiere Române. Pe fondul închiderii mai multor companii detransport, compania Transconstruct mizează pe o revenire abusi­nessului, în condiţiile în care pe piaţă rămân tot mai puţinijucători. "În ultimele două luni am simţit o uşoară revenire abusinessului. Mizăm pe faptul că pe piaţa transportului de balastmulte firme şi-au închis deja activitatea."
În prezent compania are 110 angajaţi, în scădere cu 10% comparativcu media anului trecut. Anul trecut Trans­construct a raportat ocifră de afaceri de aproxi­mativ 3 mil. euro, faţă de 5,8 mil. eurocu un an înainte, în timp ce pierderea brută a companiei a crescutde la 90.000 de euro în 2008 la peste 300.000 de euro anul trecut.Ultimul an în care compania a înregistrat un rezultat pozitiv afost 2007, atunci când profitul brut a fost de 50.000 de euro.Compania nu a comunicat va­loarea datoriilor, însă potrivit datelorde pe site-ul Mi­nis­terului de Finanţe, în 2009 compania aveadatorii de 3,7 mil. euro, mai mari cu 20% faţă de cifra deafaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO