Auto

Promisiunea unui antreprenor: În cinci ani vom produce la Reghin un tractor în întregime românesc

Promisiunea unui antreprenor: În cinci ani vom produce...

Autor: Laurentiu Cotu

15.09.2015, 17:16 1553

IFor din Reghin este primul centru de cercetare în producţia de tractoare şi utilaje agricole înfiinţat de un antreprenor local după 1990. Construcţia centrului a durat 21 de luni şi a presupus o investiţie totală de 11,9 mil. lei (circa 2,7 mil. euro), cofinanţată parţial printr-un proiect european de 6,4 mil. lei, din care 2,2 mil. lei reprezintă fonduri nerambursabile.

„Visul de a produce la Reghin un tractor în întregime românesc, cu motor, cutie de viteze, transmisie şi şasiu dezvoltate de inginerii noştri va deveni realitate în cinci ani de zile. A fost nevoie de realizarea acestui centru de cercetare şi dezvoltare pen­tru a putea crea produse complexe şi de a lansa noi utilaje pe piaţă“, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, director general al IRUM Reghin.

Pentru realizarea acestui proiect, familia Oltean a pus bazele centrului iFor, unde în prezent lucrează 40 de ingineri. Momentan, tractoarele produse de IRUM la Reghin sunt dotate cu motoare Perkins, pentru care un alt grup de firme administrat de familia Oltean, Maviprod, a preluat exclusiv distribuţia pe piaţa locală şi pe cea din Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO