Auto

Proiect de modernizare a Gării de Nord Bucureşti: CFR împreună cu Consis Proiect au semnat un contract de 11,3 milioane de lei pentru prima etapa de modernizare a gării

Proiect de modernizare a Gării de Nord Bucureşti: CFR...

Autor: Laura Albu, Mediafax

09.12.2019, 16:19 444

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi firma Consis Proiect au semnat un contract de 11,3 milioane lei, fără TVA, pentru elaborarea studiului de fezabilitate, prima etapă a modernizării Gării de Nord Bucureşti, potrivit unui comunicat remis luni, MEDIAFAX.

Contractul are durata de implementare de 6,6 luni şi este finanţat din fonduri nerambursabile, în cadrul programului POIM 2014-2020.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Modernizarea/consolidarea/reabilitarea staţiei CF Gara de Nord Bucureşti are ca principal scop identificarea şi prezentarea unei soluţii optime de modernizare a
staţiei, cu impact direct în creşterea calităţii serviciilor oferite călătorilor şi a siguranţei în exploatare. Din punct de vedere tehnico-economic, studiul de fezabilitate va analiza cu prioritate transformarea obiectivului într-un nod feroviar european şi centru multimodal public, prin modernizarea, consolidarea şi reabilitarea actualei staţii de cale ferată.

Gara de Nord Bucureşti are o suprafaţă de 100.000 mp, fiind amplasată pe un ansamblu de 14 linii de cale ferată, instalaţii specifice, peroane şi clădiri funcţionale, care necesită lucrări de reînnoire şi de modernizare pentru a respecta normele UIC, privind statutul de Eurogară.

Principalele obiective ale proiectului sunt: regenerarea urbană a zonei, pe principiile de smart city/creative city/green city; modernizarea/consolidarea/repararea clădirilor din staţia de călători Bucureşti Nord, a spaţiilor destinate serviciilor pentru călători şi a zonei comerciale; înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare, termice etc; ridicarea nivelului peroanelor în conformitate cu standardele europene în
vigoare, reabilitarea copertinelor şi a liniilor din staţie; montarea de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot; modernizarea echipamentului de telecomunicaţii; facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi.

După finalizarea, predarea şi aprobarea studiului de fezabilitate, compania va lansa procedura de licitaţie pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de modernizare a Gării de Nord Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO