Auto

Producătorul de tractoare IRUM Reghin şi-a revizuit în creştere bugetul

Producătorul de tractoare IRUM Reghin şi-a revizuit în...

Autor: Laurentiu Cotu

04.12.2014, 00:06 1220
Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin, controlat de familia Oltean, şi-a revizuit în urcare es­ti­mările privind businessul din acest an, mizând în prezent pe o cifră de afaceri de peste 72 mil. lei (16,3 mil. euro), mai mult cu 25% faţă de anul trecut. Ini­ţial, compania îşi bugetase pentru acest an o creştere cu 6% a vân­ză­rilor.
 
„Estimăm că vom încheia anul cu o creştere de 25% faţă de 2013, în condiţiile în care am câş­ti­gat noi contracte pentru utilajele agricole şi forestiere şi clien­ţi noi din Germania şi Franţa pe segmentul de piese tur­nate. Principalul factor pentru creşterea companiei noastre este dezvoltarea re­ţelei de vân­zare“, a declarat pen­tru ZF Tran­sil­vania Mircea Eugen Ol­tean, di­rector general al IRUM Re­ghin.
 
Anul acesta IRUM şi-a ex­tins reţeaua de dealeri externi pentru tractoarele forestiere TAF, cea de dealeri naţionali pentru tractoarele agricole TAG, crescând totodată şi ex­por­tul de piese turnate şi pre­lucrate.
 
Capacitatea anuală de pro­ducţie a companiei din Reghin este de 250 de tractoare fores­tiere, 500 de tractoare agricole şi 1.200 de tone de piese turnate, iar partenerii externi de afaceri sunt firme de exploatare forestieră din Spania şi Bulgaria, dar şi diverşi producători de utilaje din Germania, Franţa şi Italia. Ponderea exportului ajungea anul trecut la aproximativ 8% din totalul cifrei de afaceri a com­paniei.  IRUM va finaliza în acest an la Reghin o inves­tiţie de 6,4 mil. lei (aproximativ 1,5 mil. euro), susţinută din fonduri euro­pene, într-un centru de cercetare şi dezvoltare a utilajelor agricole şi forestiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO