Auto

Producătorii auto germani scot iar bani din ”buzunar”: BMW, Daimler şi Volkswagen, amendate de autorităţi pentru că au manipulat preţul oţelului

Producătorii auto germani scot iar bani din...

Autor: Teona Tomoiaga

21.11.2019, 15:09 439

Autoritatea germană antitrust a informat, joi, că a amendat cu 100 milioane euro în total, pe cei trei mari producători auto ai ţării - BMW, Volkswagen, Daimler -, care ar fi format un cartel pentru a cumpăra oţel, transmite Reuters.

Din 2004 până în 2013, producătorii de automobile s-au întâlnit în mod regulat cu producătorii de oţel şi cu alte companii din lanţul de aprovizionare, pentru a discuta suprataxele plătite pentru achiziţionarea oţelului, potrivit autorităţii antitrust privind comportamentul de cartel.

Preţurile ilegale rezultate din cartel au fost plătite până cel puţin în 2016, a adăugat acesta, conform sursei precizate.

Cei trei producători au acceptat amenzile. Astfel, BMW va plăti 28 milioane de euro, Damiler - 23,5 milioane de euro -, iar Volkswagen a refuzat să comenteze suma pe care urmează să o plătească.

Autoritatea germană antitrust a informat că preţurile de achiziţie ale produselor din oţel care au făcut obiectul cartelului reprezintă mai puţin de 1% din valoarea finală a unei maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO