Auto

Probleme în industria auto: Volkswagen solicită daune de peste 100 milioane de euro de la un fost furnizor

Probleme în industria auto: Volkswagen solicită daune...

Autor: Laura Albu, Mediafax

07.01.2020, 17:34 491

Volkswagen solicită daune în valoare de peste 100 de milioane de euro din partea fostului său furnizor, Prevent, din cauza unor presupuse prejudicii, a anunţat marţi producătorul auto german.

Disputa a început în 2016, când furnizorii ES Guss şi Car Trim au întrerupt furnizarea de piese după ce au fost achiziţionate de Prevent într-o încercare de a majora preţurile percepute, provocând pierderi de producţie în cazul a şase dintre fabricile Volkswagen din Germania.

Compania a comunicat că a înaintat prima sa cerere de recuperare a prejudiciilor pentru unitatea sa Skoda la Curtea Regională de justiţie din Brunswick şi a adăugat că instanţa din Dresden va determina care curte se va ocupa de viitoarele pretenţii.

Prevent nu a răspuns pentru comentarii. Furnizorul a deschis în noiembrie, la rândul său, un prim proces împotriva Volkswagen cerând daune de 750 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO