Auto

Primul tunel pentru vapoare din lume va fi construit în Norvegia. Investiţia se va ridica la 330 mil. de dolari, urmând să înceapă în 2022

Primul tunel pentru vapoare din lume va fi construit în...

Autor: Mediafax

22.03.2021, 17:56 330

Norvegia a aprobat construcţia primul tunel pentru vapoare din lume, conceput pentru a ajuta navele să navigheze în zona mării Stadhavet, cu furtuni foarte puternice, anunţă CNN.

Anunţat pentru prima oară în urmă cu câţiva ani de către Administraţia de coastă norvegiană, acest tunel lung de 1,7 km, cu o lăţime de 36 de metri, va străpunge munţii Stadhavet din nord-vestul Norvegiei.

Construcţia va costa circa 330 milioane dolari şi va dura între trei şi patru ani, urmând să înceapă în 2022.

"Este un proiect care a fost planificat de zeci de ani. Este foarte plăcut să poţi începe, în sfârşit, lucrările de construcţie într-un an", a declarat pentru CNN Travel managerul de proiect Terje Andreassen de la Administraţia de coastă norvegiană.

În acest moment, navele care navighează prin în zonă sunt adesea afectate de valurile aspre şi de vremea rea.

"Linia de coastă din afara acelei peninsule este cea mai furtunoasă zonă din Norvegia", spune Andreassen. "Aici sunt o mulţime de curenţi ciudaţi."

Uneori, navele trebuie să aştepte zile întregi în cel mai apropiat port îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

Dar în interiorul tunelului, vremea şi mareea nu ar trebui să aibă impact asupra vaselor.

Tunelul va traversa cel mai îngust punct al peninsulei Stadhavet, iar intrarea în tunel va fi controlată de un semafor.

Construirea tunelului va presupune probabil dărmarea unor clădiri şi înlăturarea a aproximativ trei milioane de metri cubi de piatră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO