Auto

Primăria Municipiului Ploieşti achiziţionează 20 de troleibuze noi printr-un proiect european de peste 47 milioane de lei

Municipiului Ploieşti va avea 20 de noi troleibuze, ce vor fi achiziţionate printr-un proiect finanţat cu fonduri Regio, valoarea totală a acestuia fiind de 47,69 milioane lei lei, iar perioada de implementare urmând a se încheia la data de 31 decembrie 2022.

Noua investiţie a municipalităţii ploieştene se va realiza prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Obiectiv specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Câştigătorullicitaţiei, iniţiată în acest context de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, este firma Solaris.

Obiectivul general al acestui proiect este îmbunătăţirea transportului public în municipiul Ploieşti, prin achiziţia de material rulant de tip troleibuz pe rutele de transport public selectate, printr-o abordare integrata bazată pe Planul de mobilitate urbană durabilă pentru Polul de Creştere Ploieşti.

Noile mijloace de transport public vor asigura funcţionalitatea la capacitatea de 100% a liniilor existente de troleibuz şi respectarea orarului curselor, inclusiv la orele de vârf.

 Troleibuzele ce vor fi achiziţionate de administraţia locală vor avea  o capacitate de minim 70 pasageri, din care 30 de locuri pe scaun şi vor contribui la creşterea calităţii aerului, asigurarea de condiţii superioare de transport, prin dotărilede care vor dispune, respectiv podea joasă, 100% electrice, cu emisii  zero, vor fi mai puţin zgomotoase, cu facilităţi STI – sisteme inteligente de transport, în condiţiile în care se estimează şi creşterea gradului de utilizare a acestui mijloc de transport la nivel local,  în defavoarea transportului auto privat. Totodată, cele 20 de troleibuze achiziţionate în cadrul acestui proiect vor veni dotate cu sistem de informare a pasagerilor, tracking GPS şi anunţarea staţiei următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunţuri şi reclame, validatoare.

Noile mijloace de transport urban, împreună cu celelalte 18 autobuze diesel Euro6, ce au fost achiziţionate deja de municipalitate, vor îmbunătăţi flota de  mijloace de transport ecologice, înmunicipiul Ploieşti. Aceste troleibuze reprezintă doar o etapă în ceea ce înseamnă angajamentul luat de conducerea primăriei de a înlocui flota de mijloace de transport învechite şi uzate cu un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor, a precizat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.