Auto

Primăria Capitalei a semnat contractul pentru achiziţia a 100 de noi troleibuze

Primăria Capitalei a semnat contractul pentru achiziţia...

Autor: Cosmin Pirv

31.03.2020, 12:19 119

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat, marţi, contractul privitor la achiziţia a 100 de troleibuze noi. Valoarea contractului este de aproximativ 43 de milioane de euro, iar primele troleibuze noi vor ajunge la Bucureşti în noiembrie 2020.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, licitaţia pentru livrarea a 100 de noi troleibuze a fost câştigată de singurul ofertant înscris: asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh.

„Mă bucur că mai facem un pas înainte pentru înnoirea parcului auto al STB şi pentru eliminarea autovehiculelor vechi, intens poluatoare. Este un proiect benefic pentru calitatea transportului public în comun, pentru confortul cetăţenilor, dar şi pentru creşterea calităţii aerului în Capitală”, a declarat Gabriela Firea.

Noile troleibuze au o capacitate de minim 96 de pasageri, o lungime de 12 metri, şi, în cazul întreruperii furnizării curentului electric, au o autonomie în exploatare de minimum 20 de km, asigurată prin intermediul grupului generator propriu al troleibuzului.

Troleibuzele vor fi dotate cu climatizare automată, cu tehnologie wireless pentru călători şi prize USB pentru încărcarea rapidă a telefoanelor, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informaţiilor despre călătorie în timp real, precum şi furnizarea unor date importante despre starea de funcţionare a troleibuzelor către Societatea de Transport Bucureşti.

Potrivit contractului, livrarea se face începând cu luna noiembrie 2020 şi se va intinde pe o perioadă de 16 luni, până în februarie 2022.

Garanţia este de 4 ani şi 240.000 km. „De asemenea, troleibuzele dispun şi de garanţie extinsa pentru 4 ani şi 240.000 km, în intervalul de exploatare corespunzător de la anul 5 până la anul 8 inclusiv”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Valoarea contractului este de aproximativ 43 de milioane de euro fără TVA, iar finanţarea provine de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Potrivit comunicatului, numărul noilor mijloace de transport în comun contractate până acum de actuala conducere a Primăriei Capitalei ajunge la un total de 630, însumând cele 100 de troleibuze, cele 400 de autobuze Euro 6 achiziţionate anul trecut şi care se află în trafic şi cele 130 de autobuze hibrid Mercedes- Benz, a caror livrare va începe curând şi se va efectua etapizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO